HS pääkirjoitus nostaa esiin PoDoCo-verkoston

Helsingin Sanomien pääkirjoitus (24.4.2019) tuo esiin PoDoCo-verkoston ansiot. Sen kautta on autettu väitelleitä tutkijoita löytämään yrityksistä töitä. Koko pääkirjoitus luettavissa (tilaajille) tästä.

Pääkirjoituksessa jatketaan aihetta, jonka avasi Kaupunki-osiossa (23.4.2019) ilmestynyt uutinen. Ulkomaisten tutkijoiden työllistymisongelmia käsitelleen jutun voi lukea tästä: ”He ovat tulleet tänne katteettomien lupausten perusteella” – Suomi houkuttelee tutkijoita ja maksaa heidän koulutuksestaan miljoonia, muttei osaa pitää heistä kiinni”.

PoDoCo-tohtorit edustavat useita kansallisuuksia ja ohjelman rooli erityisesti ulkomaalaistaustaisten tohtoreiden työllistymisessä yksityiselle sektorille on ollut merkittävä. Työllistyneiden tohtoreiden myötä niin pienet kuin suuretkin suomalaisyritykset ovat saaneet tuoretta tutkimusosaamista innovaatioitaan vauhdittamaan. PoDoCon kautta rahoitetut projektit ovat edustaneet useita eri tieteenaloja ja toimialasektoreita kotieläin- ja maitotaloustieteistä, psykologiaan ja ympäristötekniikkaan sekä koneiden valmistuksesta arkkitehtipalveluihin ja tukkukauppaan.