Nostamme PoDoCo-apurahan 30 000 euroon

PoDoCo-ohjelmassa haetaan teollisten tuotantojärjestelmien osaajaa.Viisivuotiaan PoDoCo-ohjelman vuosi alkaa hyvillä uutisilla.

”Nostamme apurahan 30 000 euroon. Näin PoDoCo:n tarjoama mahdollisuus viedä tuoretta tutkimustietoa yritysten kehitystä vauhdittamaan pysyy varteenotettavana vaihtoehtona vastavalmistuville tohtoreille”, toteaa PoDoCo-ohjelman päällikkö, tohtori Seppo Tikkanen.
PoDoCo:n (Post Docs in Companies) kiinnostavuutta lisää se, että verovapaan apurahan yläraja on noussut viime vuosina lähes 3000 euroa.
PoDoCo:n avulla pystytään vähentämään aivovuotoa, kun korkeasti koulutetut henkilöt ovat löytävät työpaikan Suomesta.
”Historiansa aikana PoDoCo on mahdollistanut kymmenien Suomeen muuttaneiden, täällä väitelleiden tohtorien siirtymisen yrityksiin. Näin myös yrityksiin saadaan uusinta tietoa, jota niiden ei ole helppo saada muilla tavoilla”, Tikkanen sanoo.
Yritykset voivat PoDoCo-tohtorin verkostojen kautta löytää myös aivan uudenlaisia yhteistyömahdollisuuksia.

Tuotannonohjausjärjestelmien osaaja Elisalle

Kevään apurahahaku aukeaa maaliskuun alussa, mutta valmistuvien tohtorien ja erikoisosaamista kaipaavien yritysten kannattaa jo alkaa etsiä toisiaan ja suunnitella yhteistä projektia.

Muutamat yritykset ovat palkanneet jo useita PoDoCo-tohtoreita. Kaksi PoDoCo-tohtoria aiemmin palkannut Elisa etsii nyt PoDoCo:sta potkua uuden liiketoiminta-alueen kehittämiseen. Tällä kertaa haussa on teollisuuden tuotannonohjaus- ja laatujärjestelmien erikoisosaaja.

“Radioverkon operoinnissa olemme jo pitkään soveltaneet uusia edistyneen analytiikan menetelmiä. Syvän domain-osaamisen yhdistämisestä datatieteisiin muodostuu mainio pohja uusille innovaatioille. Haemme erityisesti uutta kasvua teollisuuden tuotannonohjaus- ja laatujärjestelmistä. PoDoCo-ohjelman kautta haemme syväosaajia, jotka laajentavat katsantokantaamme”, kertoo Jukka-Pekka Salmenkaita, Elisan Director, AI and machine learning.

PoDoCo-ohjelma:

PoDoCo-ohjelman kevään apurahahaku on avoinna 1.3.-15.4.2021

Ohjelmaan voi osallistua toimialasta riippumatta mikä tahansa yritys ja kuka tahansa väitöskirjan vastikään tehnyt tai lähiaikana väittelevä henkilö: www.podoco.fi.

PoDoCo -ohjelmaa rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Maa- ja vesitekniikan tuki ry, Svenska Kulturfonden, Svenska litteratursällskapet i Finland, Tekniikan edistämissäätiö, KAUTE-säätiö, Liikesivistysrahasto, Maj ja Tor Nesslingin säätiö, Paulon Säätiö sekä Helsingin Sanomain Säätiö sijoittaen yhteensä ohjelmaan vuosittain noin miljoona euroa. Tämä mahdollistaa noin 35 kokovuosiapurahan myöntämisen vuosittain.

PoDoCo-ohjelmaa organisoi DIMECC Oy, joka on Suomen teollisuuden johtava innovaatioalusta. DIMECCin omistavat Suomen johtavat valmistavan ja digitaalisen teollisuuden yritykset, yliopistot ja tutkimuslaitokset. Yli 2000 teollisuuden ja tutkimuksen huippuammattilaista on mukana DIMECCin innovointityössä.