PoDoCo-ohjelman kautta nyt myös tohtoreita mediayrityksiin

Tohtoreiden toivotaan löytävän ratkaisuja viestintä- ja media-alan haasteisiin.

Helsingin Sanomain Säätiö liittyi kymmenentenä mukaan Post Docs in Companies -ohjelmaan. Sen kautta jo 117 tohtorin osaamista on saatu vauhdittamaan yritysten uusiutumista.

Helsingin Sanomain Säätiö tuo media-alan mukaan vuonna 2015 käynnistyneeseen PoDoCo-ohjelmaan.

”Haluamme olla mukana tukemassa viestinnän alalta väitelleiden nuorten urapolkua yritysmaailmassa sekä auttaa mediayrityksiä menestymään yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa. Laadukasta mediaa ja luotettavaa journalismia tarvitaan tänä päivänä ehkä enemmän kuin pitkään aikaan aiemmin”, säätiön yliasiamies Ulla Koski kertoo.

Helsingin Sanomain Säätiö rahoittaa viestintään ja viestintäteollisuuteen liittyvää tutkimusta sekä erilaisia sananvapaushankkeita. PoDoCo-tohtorien toivotaan tuovan mediayrityksiin uutta, tuoretta osaamista ja näkemystä. Säätiö suhtautuu rahoitettaviin tutkimuskohteisiin avoimesti.

”Ajattelemme viestinnän alaa laajasti: tukemamme tohtori voi olla väitellyt ns. perinteiseltä viestinnän alalta tai hän voi yhtä hyvin olla medialiiketoimintaan tai median uusiin teknologioihin perehtynyt osaaja”, Koski sanoo.

Apurahoja jaetaan miljoonan verran

PoDoCo-ohjelman vetäjä tohtori Seppo Tikkanen DIMECC Oy:stä toteaa, että Helsingin Sanomain Säätiön mukaan tulo avaa entistä monipuolisemmalle joukolle yrityksiä mahdollisuuksia uudistaa toimintaansa tutkimuksen avulla.

”Mediatalot eivät aiemmin ole hakeneet PoDoCo-ohjelmaan. Odotamme mielenkiinnolla millaisia avauksia yritykset ja tohtorit tekevät”, Tikkanen sanoo.

PoDoCo-ohjelman apurahoja on myönnetty kaikille tieteenaloille. Insinööri- ja luonnontieteet ovat olleet parhaiten edustettuna, mutta yritykset ovat hakeneet toimintansa uudistamiseen myös yhteiskuntatieteiden tai humanististen tieteiden osaajia.

Tänä vuonna koko PoDoCo-ohjelmassa on jaossa apurahoja noin miljoonan euron verran. Rahoituskierros on kaksi kertaa vuodessa. Syksyn haku aukeaa syyskuun puolivälissä.

Hyötyä kansainvälisestä osaamisesta

PoDoCo-ohjelman kautta yrityksiin on saatu myös ulkomaalaistaustaisten tohtorien osaamista.

Vaasan yliopistosta johtamisen alalta väitellyt tohtori Narashima Boopathi Sivasubramanian aloitti PoDoCo-ohjelmassa yhteistyön oululaisen Finpeda Oy:n kanssa. Hänen auttaa yritystä viemään suomalaista koulutusosaamista kotimaahansa Intiaan.

”Suomessa asuu paljon lahjakkaita ulkomaisia tohtoreita, joiden osaamisesta olisi hyötyä paikallisille yrityksille. PoDoCo-ohjelman avulla yritykset voisivat laajentaa toimintaansa näiden osaajien kotimaihin. Kannustaisinkin suomalaisia yrityksiä käyttämään PoDoCo-ohjelmaa kansainvälistymiseen”, Sivasubramanian toteaa.

 

PoDoCo-ohjelman apurahahaku on avoinna 15.9.-31.10.2019

 

Tiedote julkaistu ePressissä.