Ville Nissinen yhteistyöhön Nanocompin kanssa PoDoCo-ohjelman kautta
Apurahatutkija, FT Ville Nissinen Itä-Suomen yliopiston kemian laitokselta ja optisia komponentteja valmistava Nanocomp Oy ovat aloittaneet kaksi vuotta kestävän yhteistyöprojektin. Yhteistyön on mahdollistanut Post Docs in Companies -ohjelma. Projektin tavoitteena on kehittää polymeeripinnoitteita suuren pinta-alan valojohteisiin, joita käytetään esimerkiksi sähköisten papereiden (e-papereiden) valaisussa. Tutkimuksessa keskitytään erityisesti valojohteiden väritasapainon hallintaan, mikä on keskeinen haaste valojohteiden valmistuksessa.
Projektin säätiörahoitteisen ensimmäisen vuoden ajan Nissinen toimii Itä-Suomen yliopistolla apurahatutkijana ja tekee aiheeseen liittyvää perustutkimusta. Rahoittajana toimii Tekniikan edistämissäätiö. Nissinen kertoo olevansa innoissaan alkavasta yhteistyöstä.
— Nanocomp ja sen henkilöstö olivat minulle tuttuja jo aiemmista yhteistyöprojekteista. Nanocompilla oli selkeä tarve tutkimukselle ja kemian osaamiselle. Teimme yhdessä tutkimussuunnitelman ja anoimme rahoitusta PoDoCo-ohjelman kautta. Hakemuksemme hyväksyttiin ja aloitimme yhteistyön tammikuun 2019 alussa, Nissinen kertaa hakuprosessin vaiheita.
Projektin toisena vuonna Nissinen siirtyy Nanocompin palkkalistoille, jolloin ensimmäisen työvuoden aikana saatua perustietoa sovelletaan suoraan Nanocompin tuotekehitystarpeisiin. Tutkimuksessa hyödynnetään sekä Nanocompin että Itä-Suomen yliopiston kemian ja fysiikan laitosten asiantuntemusta ja tutkimusinfrastruktuuria.
Nissinen kertoo löytäneensä PoDoCo-ohjelman yliopiston sisäisen tiedotuksen avulla. Tohtoreita ja yrityksiä yhdistävän PoDoCo-ohjelman tavoitteena on parantaa tohtoreiden työllistymistä yksityiselle sektorille ja viedä uutta osaamista ja korkeasti koulutettua työvoimaa yrityksiin, mikä tuntui sopivan hyvin Nissisen tavoitteisiin.
—PoDoCo-ohjelman osallistumisesta on varmasti paljon hyötyä urallani. Olen jo pitkään halunnut päästä näkemään, kuinka yritysmaailmassa toimitaan. Uskon PoDoCo-ohjelma helpottavan merkittävästi siirtymistäni akateemisesta maailmasta yritysmaailmaan, Nissinen toteaa.
Lisätietoja: Apurahatutkija Ville Nissinen, p. 050 322 7071, ville.h.nissinen (a) uef.fi
Lue alkuperäinen Itä-Suomen yliopiston tiedote